Пенсильванські сита

Більшість молочних ферм годують ретельно збалансованими раціонами, які складені для задоволення потреб у харчуванні їхніх корів залежно від їхнього віку та стадії лактації. Однак раціон, складений на папері, є лише частиною процесу. Те, як цей раціон змішується і доставляється коровам, а також те, як корова фактично споживає раціон, є життєво важливими частинами рівняння. Переважний вибір раціону або сортування корму є звичайною поведінкою молочних корів. Зазвичай корови сортують на користь зернового компонента раціону та проти довгих частинок фуражу через високу смакову привабливість зерна. Така поведінка може призвести до різних небажаних наслідків, включно з підгострим ацидозом рубця та зниженням поживної цінності корму, що залишається в годівниці для корів, які годуються пізніше протягом дня. Привабливість включення довгих, сухих частинок фуражу в раціон, особливо в раціон новотільних корів, зрозуміла. Історично вважалося, що ці довгі частинки фуражу (часто у вигляді сухого сіна) стимулюють пережовування і сприяють поліпшенню здоров'я рубця. Хоча довгі частинки фуражу відіграють свою роль у підтримці здоров'я рубця, важливо розуміти, яку роль розмір частинок фуражу справді відіграє в пережовуванні, жувальній активності, а отже, здоров'ї рубця. Для того щоб корова використовувала поживні речовини фуражу, вона повинна спочатку пережувати фураж і розбити його на більш дрібні частини, щоб мікроорганізми рубця могли мати більшу площу поверхні для роботи. Попередні дослідження дійшли висновку, що корови будуть пережовувати частинки загального змішаного раціону (TMR) доти, доки вони не стануть однорідного розміру від 8 до 11 міліметрів, перш ніж вони проковтнуть грудку, що, вочевидь, потребує часу. За даними однієї групи дослідників, коровам потрібно витрачати більше часу на пережовування на одиницю волокна, коли розмір частинок корму більший, а інші дослідники дійшли висновку, що довший розмір частинок корму означає триваліший час приймання їжі. Це частково пов'язано з механікою пережовування довших частинок корму, але також і з тим, що довші частинки корму збільшують ризик сортування, і якщо корови сортують, дослідження показали, що їм буде потрібно більше часу, щоб з'їсти їжу, не обов'язково збільшуючи споживання сухої речовини (DMI). Якщо ви подумаєте про те, що це означає для корови - довший розмір частинок корму в раціоні може в кінцевому підсумку скоротити час відпочинку і лежання. Це робить все більш важливим надання коровам достатньої кількості клітковини для стимуляції жування і активації секреції слини, при цьому балансуючи для оптимального бюджету часу і безлічі інших аспектів управління. В ідеальному світі корови повинні витрачати від трьох до п'яти годин свого дня на їжу і 12 годин свого дня на відпочинок, причому більша частина цього часу відпочинку має бути розділена на пережовування. Фізично ефективна клітковина (peNDF) - це частина клітковини, яка ефективно стимулює жування, і це інструмент, який можна використати для контролю розміру частинок корму в раціоні. Добре відомо, що дійним коровам потрібно від 19% до 22% peNDF у раціоні для забезпечення належної роботи рубця, але, на подив багатьох людей, розмір частинок корму насправді не повинен бути таким великим, щоб забезпечити корові достатню кількість peNDF. Найпростіший спосіб домогтися достатнього вмісту peNDF у раціоні - його аналіз за допомогою сепаратора, щоб надалі обмежить ризик сортування. Під час дослідження важливо зосередитися на частинках, що утримуються на другому і третьому ситі, ніж на першому. Ця фракція називається «фізичним фактором ефективності», оскільки це фракція, що містить частинки, достатньо довгі, щоб стимулювати жування. Раніше згадувалося, що довгі частинки фуражу в раціоні можуть призвести до підвищеного сортування, а отже, збільшення часу приймання їжі та скорочення часу лежання. Важливо пам'ятати, що корови будуть сортувати раціон, в якому частинки легше помітні, або, іншими словами, якщо раціон легше сортувати, вони його сортують. Щоб звести до мінімуму ризик сортування, дайте раціон, який більш однорідний за розміром частинок. Це фізично ускладнить сортування для корови, і це гарантує, що вона, а також її товариші по загону, споживатимуть добре збалансований раціон.
Сепаратор частинок (Пенсільванське сито) що це?
Сепаратор частинок являє собою інструмент для кількісного визначення розміру частинок фуражу і змішаних раціонів (TMR). Оновлена версія PSPS 2013 року додає до цього інструменту можливість оцінки фізично ефективної клітковини (peNDF). Метою розробки PSPS було імітувати складний лабораторний метод за допомогою більш простого методу на фермі. Новітнє вдосконалення дає змогу оцінити кількість (%) фуражу або TMR, яка забезпечує фізично ефективну клітковину для молочної корови.

Як користуватися Пенсільванським ситом? 
Складіть чотири пластикові коробки сепаратора одна на одну в такому порядку: сито з найбільшими отворами (верхнє сито) зверху, потім з отворами середнього розміру (середнє сито), потім з найменшими отворами (нижнє сито) і суцільний піддон знизу. Помістіть приблизно 1,5 л корму або TMR на верхнє сито. Вміст вологи може мати невеликий вплив на властивості просіювання, але недоцільно рекомендувати аналіз при стандартному вмісті вологи. Дуже вологі зразки (менше 45 відсотків сухої речовини) можуть не розділятися точно. Сепаратор призначений для опису розміру частинок корму, пропонованого тварині. Таким чином, зразки не повинні хімічно або фізично відрізнятися від того, що було згодовувано до просіювання. 
На плоскій поверхні струсіть сита в одному напрямку 5 разів, потім поверніть коробку сепаратора на чверть обороту. Під час струшування не повинно бути вертикального руху. Повторіть цей процес 7 разів, щоб загалом зробити 8 підходів або 40 струшувань, обертаючи сепаратор після кожного підходу з 5 струшувань.