Кількість
|
Вартість
|
||
|
Avita test каліфорнійський маститний тест, 500 мл
Дозволяє самостійно контролювати та оцінювати стан вимені задовго перед появою видимих змін якості молока у вигляді грудок, крові та желеподібних пасем.
Спосіб застосування
Після видою перших струйок молока здоїти наступні струйки молока до окремих відділів лопатки для тестування (з кожної дійки до окремого відділу). Надлишок молока вилити, перехиляючи лопатку під кутом 45°, залишаючи незначну кількість молока для визначення. Додати рідину до тестування молока в пропорції 1:1. Тримаючи лопатки в горизонтальній позиції, круговими рухами вимішувати рідину з молоком.
Зчитування результату
Молоко добре без змін
Суміш залишається текучою, однорідною. Відсутність тенденції до згущування чи формування слизу.
Оцінка: Ø 150 00 соматичних клітин. Відсутність маститу в зразку. Молоко добре, з невеликими змінами. Суміш показує тенденцію до утворення слизу. Поява делікатних желеподібних пасем. Щоб зауважити зміни, потрібно перехилити плитку в одну і другу сторону, щоб побачити молоко на дні плитки. Оцінка: Ø 150 000-400 000 соматичних клітин - підозра маститу у зразку молока.
Хворе вим'я
Суміш густа і желеподібна. Оцінка: Ø 400 000 - 800 000 соматичних клітин - мастит зразку.
Запальний стан вимені
Суміш одразу робиться густою і желеподібною. Під час виконання проби суміш нагромаджується на краях плитки.
Оцінка: понад Ø 800 000 соматичних клітин – мастит зразку.
Характеристики:
- Склад: 5-15% йоногенні засоби поверхнево чинні, натрій кальцію, індикатор.
- Температура зберігання: від 50°С до 25° С.